SHİH-TZU IRKINI KISACA TANIYALIM - Touche D'amour Kennel

SHİH-TZU IRKINI KISACA TANIYALIM

Shih-Tzu’nun fiziki özellikleri

Shih-Tzu, oldukça uzun, kompakt ve güçlü bir gövdeye sahip, kibirli yürüyüşe sahip küçük bir köpektir. Baş büyük, yuvarlaktır. Gözler arası aralıklıdır. Burundan başlayan tüyler yukarı doğru yönlendirilir ve krizantem şeklinde ilginç bir çizim oluşturur. Burun kare, kısa ama buruşuk değildir. Diş prognatiktir. Gözler büyük, koyu, yuvarlak, fırlak değildir. Kulaklar büyük, sarkık taşınmakta ve tüylerle kaplıdır. Bu tüyler o kadar yoğundur ki, vücudunkiler ile karışır. Uzuvlar kısa, güçlü ve kaslıdır. Sağlam bir kemik yapısına sahiptir. Kuruk iyice saçaklıdır ve sırta doğru iyice kıvrılmıştır. Kuyruğunu neşeyle taşınır.

Tüyler: uzun, yoğun, kıvırcık değil, iyi bir alt kürke sahiptir.

Renk: tüm renklere kabul edilir, ancak çok renklilerde kuyruk ucunda ve alında beyazlık olması tercih edilir. 

Boyut: erkek için 22 ila 26 cm arası ve dişi için 20 ila 25 cm arası

Ağırlık: 4 ila 8 kg arası

Kökenleri ve tarihi

Kökeni çok eskidir: haklarında çok az şey bildiğimiz Çin imparatorluk sarayında yaşayan köpekler ile Lhasa Apso arasındaki bir melezleştirmeden gelir. Adı “aslan köpeği” anlamına gelir ve aslında eskiden tüyleri, Budist dininde kutsal bir hayvan olan küçük bir aslanı andıracak şekilde kesilirdi.

Karakter ve huy

Oldukça sakin ve hem neşesiyle hem de karakteriyle harika bir köpektir. Shih-Tzu her zaman neşeli, çok zeki ve cesurdur. Birçok yaramazlık yapabilir, ancak neredeyse insani ifadeleri sayesinde kendisi hemen affettirebilir. Bir eşlik köpeğidir. Ona zarar vermeden saygı ile yaklaşabilecek yaştaki çocuklar için idealdir. Küçük boyutuna ve yumuşak karakterine rağmen, kendine nasıl saygı duydurtacağını bilen ve onunla dalga geçilmesini sevmeyen bir köpektir. Eğer haksız yere kınandığını düşünürse, saatlerce “kafa tutabilir”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.